ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητά μέλη & φίλοι της ΕΕΒΜΒ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΒΜΒ αποφάσισε τη ματαίωση του 71ου Συνεδρίου της ΕΕΒΜΒ στην Πάτρα, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία. Το επόμενο συνέδριο της ΕΕΒΜΒ θα διεξαχθεί το 2021 στην Αθήνα ενώ το μεθεπόμενο θα διεξαχθεί στην Πάτρα.

Επίσης αποφασίσθηκε η διοργάνωση διαδικτυακού συνεδρίου από την ΕΕΒΜΒ με 6 διαδοχικές συνεδρίες στα παρακάτω θεματικά πεδία

  1. “Molecular communication in cells, tissues and organs” με συντονιστή τον Καθηγητή Nίκο Καραμάνο, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  2. “Chemical, structural biology and disease treatment” με συντονιστές τον Καθηγητή Αριστείδη Μουστάκα, Πανεπιστήμιο Ουψάλλας και τον Καθηγητή Αχιλλέα Θεοχάρη, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  3. “Mechanisms of ageing” με συντονιστή τον Δρα Δημήτρη Κλέτσα, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.
  4. “Molecular basis of infections” με συντονιστή τον Δρα Διονύση Σγούρα, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
  5. “Regulation of gene expression and disease mechanisms” με συντονιστή τον Καθηγητή Γιώργο Μόσιαλο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  6. “Developmental mechanisms in health and disease” με συντονίστρια την Δρα Βάσω Κωστούρου, ΕΚΕΒΕ Α. Φλέμιγκ.

Σε κάθε συνεδρία, εκτός από τους προσκεκλημένους ομιλητές, θα παρουσιασθούν και σύντομες ομιλίες που θα επιλεγούν από περιλήψεις που μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι. Οι εργασίες που δεν θα επιλεγούν θα παρουσιασθούν ως e-posters. Η επιλογή των εργασιών θα γίνει από ειδικές επιτροπές κρίσης.

Η συμμετοχή για τα μέλη της ΕΕΒΜΒ είναι δωρεάν με την προϋπόθεση ότι είναι ταμειακώς εντάξει για το 2020. Διαφορετικά η συνδρομή θα καταβληθεί με την εγγραφή στο διαδικτυακό συνέδριο. Το κόστος εγγραφής των υπόλοιπων συμμετεχόντων θα είναι 50 ευρώ και 25 ευρώ για τους φοιτητές. Οι συμμετέχοντες με την εγγραφή τους, μπορούν να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν όσες συνεδρίες επιθυμούν.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Εταιρείας

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κλέτσας
dkletsas@bio.demokritos.gr

Ο Γεν. Γραμματέας
Αχιλλεύς Θεοχάρης
atheoch@upatras.gr